tonnen dicht

Wijngoed Kapelle

13/07/2017

HIj is er : de knappe mousserende wijn van het Wijngoed Kapelle!

Op de terugweg van de Champagne, stuurde de GPS mij langs de landelijke wegen van Schuiferskapelle.  Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik plots het uithangbord van ‘Wijngoed Kapelle’ zag staan , met de wijngaarden in de achterliggende velden.  Meteen was mijn nieuwsgierigheid geprikkeld.   Ik maakte een afspraak voor een kennismaking met degustatie.

Na een hartelijke ontvangst door de jonge eigernaars, dhr. en mevr. Audenaert – Van Den Bussche,  op de avond van de plaatstelijke wijnclub, kon ik het gamma van Wijngoed Kapelle proeven. Het domein werkt momenteel grotendeels met de druiven Johanniter en Cabernet Cortis.  Twee soorten die binnen het Belgische klimaat zich wel weten te handhaven.  De 4000m² wijngaarden werden in 2011 aangeplant. De schuimwijn gaat 15 maanden sur lattes.

De mousserende witte wijn Wijngoed Kapelle

Qua kleur ontdekte ik een frisse lichte kleur met enkele groene toetsen.  Naar aroma toe geuren van steenfruit en agrumes.  Deze agrumes zijn ook terug te vinden in de mond. Persoonlijk proefde ik ook wat appel , cox, in de afdronk.  Knappe aperitief die eerbied en erkenning verdient! Naar gerecht misschien nog iets te moeilijk maar de toekomst ziet er veelbelovend uit: nieuwe druivenrassen, nieuwe percelen, maar vooral een duidelijke visie met één doel: heerlijke kwaliteit afleveren.

Een knap resultaat voor een mousserende wijn uit de achtertuin van Cave Gaëlle!  Vandaar ook dat Cave Gaëlle dit eerlijk product weet te ‘smaken’.  Vanaf nu verkrijgbaar: €12,80/fles.

 

Deel deze pagina:
Cave Gaëlle maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord Meer info?