IMG_2726

Asperges à la Flamande en Riesling

Een klassieker

08/04/2018

Een klassieke bereiding met een al even klassieke wijncombinatie… of toch niet?

Asperges à la Flamande: asperges koken in wat water met boter (geeft een mooie volle smaak), eieren koken, peterselie snijden, boter smelten, klaren, even dresseren en genieten maar.

Ik kies ervoor om het eigeel en eiwit afzonderlijk te serveren, is eens iets anders.

Als wijn wou ik een een Riesling, altijd wel lekker bij dergelijk gerecht! Toch hou ik niet altijd van de klassieke stijl die iedereen wel kent.  Ik liet mijn ook vallen op een Early Mist Riesling van de Vrede & Lust Estate. Geurige wijn met toetsen van honing. De evenwichtige mineraliteit met enkele frisse citrustoetsen zorgt voor een aangename Riesling! Schitterende meerwaarde voor het gerecht!

Deel deze pagina:
Cave Gaëlle maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord Meer info?