Mainpicture olijfolie

Olijfolie

Creativiteit in de keuken…
kies voor de perfecte olijfolie !

Eind vorige eeuw werd in Catalonië (Spanje) een volledig vergeten olijfboom teruggevonden in de buurt van Arbeca, met zeer kleurrijke olijven. De olijfboom kreeg de naam Arbequino en zijn vruchten Arbequina. Vandaag is het één van de meest standaard-nieuw aangeplante olijven.

Het huis Las Doscientas uit Chili levert een zeer fijne olijfolie.

De olijven worden zoveel als kan handmatig geplukt en dezelfde dag geperst. Hierdoor heeft men een zeer lage zuurtegraad en een extra vierge olijfolie van hoge kwaliteit. Bij degustatie ontdek je wat toetsen van limoen, groene appels, banaan, mango. Er is een lichte bitterheid aanwezig. Deze olijfolie is dan ook ideaal voor salades, risotto, als begeleider van brood bij gerechten, als dressing, in combinatie met wat wijn- of sherryazijn, als vervanging van boter bij aardappelpuree en voor wie durft…gewoon bij een stukje ananas of meloen in de zomer, een unieke ervaring.