IMG_6746

Asperges à la Flamande

en twee atypische wijnen!

14/04/2020

Asperges à la Flamande: iedereen kent het wel.

Ingrediënten: asperges, peterselie, geklaarde boter, nootmuskaat, eieren

  • asperges reinigen en beetgaar koken
  • eieren koken
  • boter klaren
  • peterselie fijn snijden
  • Serveren naar eigen creativiteit: ik serveer het eigeel en eiwit meestal afzonderlijk.

Als wijn even iets anders: gedurfder.  Als eerste optie koos ik voor de Griekse Blanc de Gris van Domaine Tselepos: een witte wijn die lichtroze kleurt en gemaakt is van de typische agiorgitikodruif. De combinatie was verrassend: zeer zacht, rond en uitgebalanceerd samen.  Meer fan van iets meer zuren en een frissere stijl: ik koos voor de top Grüner Veltliner van Salomon Undhof. Pure klasse en een meerwaarde voor het gerecht!

Deel deze pagina:
×
Cave Gaëlle gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Meer informatie
Alle cookies aanvaarden
Voorkeuren bewaren Terug