IMG_6746

Asperges à la Flamande

en twee atypische wijnen!

14/04/2020

Asperges à la Flamande: iedereen kent het wel.

Ingrediënten: asperges, peterselie, geklaarde boter, nootmuskaat, eieren

  • asperges reinigen en beetgaar koken
  • eieren koken
  • boter klaren
  • peterselie fijn snijden
  • Serveren naar eigen creativiteit: ik serveer het eigeel en eiwit meestal afzonderlijk.

Als wijn even iets anders: gedurfder.  Als eerste optie koos ik voor de Griekse Blanc de Gris van Domaine Tselepos: een witte wijn die lichtroze kleurt en gemaakt is van de typische agiorgitikodruif. De combinatie was verrassend: zeer zacht, rond en uitgebalanceerd samen.  Meer fan van iets meer zuren en een frissere stijl: ik koos voor de top Grüner Veltliner van Salomon Undhof. Pure klasse en een meerwaarde voor het gerecht!

Deel deze pagina:
Cave Gaëlle maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord Meer info?