Asperges, een topchablis, verse langoustines en als afwerking wat Belgische kaviaar…
Onlangs liet een groot wijnkenner mij de wijnen van Patrick Piuze ontdekken: gewoon zalig lekker & pure klasse.
Tijd dus om er mee aan de slag te gaan. Ik gebruikte voor dit gerecht (2 personen):
- 2 asperges AA plus
- 1/2 ui
- affilla cress
- 1 doosjes room
- 6 verse langoustines
- wat boter
- doosje Belgische kaviaar
Werkwijze:
- Asperges beetgaar koken. Nadien kookvocht sparen om de asperges eventueel nog even in op te warmen
- Klassieke witte wijnsaus maken en monteren op het eind.
- Langoustines kruiden met peper & een weinig zout. Daarna kort aanbakken
- Dresseren: asperges in 4 snijden en verdelen over het bord, langoustines ertussen, wat kaviaar op 2 stukjes asperge, 1 stukje wat affilla cress. Het geheel afwerken met saus (ik passeerde de saus niet omdat de fijngesneden ui in de saus een aangename smaak en structuur gaf)
Wijnkeuze: een fantastische Chablis van Partick Piuze: Terroir de la Chapelle. De frisheid, lichte mineraliteit en aangename zuren waren een perfecte match bij de aardse smaak van de asperges en de licht zilte, iets fruitige smaak met wat nootaccenten van de kaviaar.
Deel deze pagina: