Asperges en een heerlijke Bourgogne, gewoon top.
Een zeer eenvoudig, maar heerlijk gerecht met asperges:
- Asperges schillen en koken
- Dobbelsteentjes van gerookte zalm snijden
- Voor de saus: wat water aan de kook brengen, van het vuur halen en binden met ijskoude boter. Dit gebeurt door de boter in stukken toe te voegen aan het water en te mixen. Doe dit tot gewenste sausdikte.
- De saus kan nu op smaak gebracht worden: zout, peper. Ikzelf voegde er wat geraspte parmesaan aan toe en en mixte nogmaals.
- Asperges dresseren, overgieten met de saus en afwerken met de blokjes zalm.
Als wijn koos ik voor de schitterende Bourgogne Chardonnay van het domein Michelot uit Meursault. Deze schitterende Chardonnay uit Meursault is een perfect match bij het gerecht: volle, ronde witte wijn, met zachte houttoetsen en de typische smaak van een knappe Chardonnay.
Deel deze pagina: