IMG_6364

Asperges Maltaise

verrassend anders!

14/04/2020

Asperges even anders klaargemaakt!

Ingrediënten: asperges, water, sinaasappel, mandarijn, curry, zout, 3 eieren, bieslook, olijfolie, boter

  • topjes afsnijden op ongeveer 5cm.
  • rest asperges in tagliatelle snijden
  • topjes koken & in 2 overlangs halveren
  • vinaigrette maken: 1/2 sinaassap, curry, zout mengen monteren met olijfolie. Tagliatelle toevoegen en 15′ laten garen hierin.
  • eieren scheiden en Hollandaise ervan kloppen. Geklaarde boter toevoegen en afwerken met sinaassap.
  • Mandarijn ‘peler à vif’
  • Aspergetoppen bakken in pan en deglaceren met 1/2 sinaasappel.
  • serveren

Als wijn koos ik voor de fruitige, zachte Merí, een schitterende Vermentino di Sardegna van Cantine Argiolas.

 

Deel deze pagina:
×
Cave Gaëlle gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Meer informatie
Alle cookies aanvaarden
Voorkeuren bewaren Terug