Asperges even anders klaargemaakt!
Ingrediënten: asperges, water, sinaasappel, mandarijn, curry, zout, 3 eieren, bieslook, olijfolie, boter
- topjes afsnijden op ongeveer 5cm.
- rest asperges in tagliatelle snijden
- topjes koken & in 2 overlangs halveren
- vinaigrette maken: 1/2 sinaassap, curry, zout mengen monteren met olijfolie. Tagliatelle toevoegen en 15′ laten garen hierin.
- eieren scheiden en Hollandaise ervan kloppen. Geklaarde boter toevoegen en afwerken met sinaassap.
- Mandarijn ‘peler à vif’
- Aspergetoppen bakken in pan en deglaceren met 1/2 sinaasappel.
- serveren
Als wijn koos ik voor de fruitige, zachte Merí, een schitterende Vermentino di Sardegna van Cantine Argiolas.
- Ingrediënten
- Asperges
- aspergekopjes koken
- tagliatelle snijden
- kruiding toevoegen
- Olijfolie
- 15′ laten garen
- eieren scheiden
- Mandarijn peler à vif
- koppen middendoor
- Sausje maken
- dresseren
- Het resultaat
- Smakelijk
- Meri: Vermentino di Sardegna