IMG_6364

Asperges Maltaise

verrassend anders!

14/04/2020

Asperges even anders klaargemaakt!

Ingrediënten: asperges, water, sinaasappel, mandarijn, curry, zout, 3 eieren, bieslook, olijfolie, boter

  • topjes afsnijden op ongeveer 5cm.
  • rest asperges in tagliatelle snijden
  • topjes koken & in 2 overlangs halveren
  • vinaigrette maken: 1/2 sinaassap, curry, zout mengen monteren met olijfolie. Tagliatelle toevoegen en 15′ laten garen hierin.
  • eieren scheiden en Hollandaise ervan kloppen. Geklaarde boter toevoegen en afwerken met sinaassap.
  • Mandarijn ‘peler à vif’
  • Aspergetoppen bakken in pan en deglaceren met 1/2 sinaasappel.
  • serveren

Als wijn koos ik voor de fruitige, zachte Merí, een schitterende Vermentino di Sardegna van Cantine Argiolas.

 

Deel deze pagina:
Cave Gaëlle maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord Meer info?