Op een winterse, killige avond de zomer in huis halen! Met gegrilde en daarna kort gerookte Black Tigers op de Green Egg lukt dit zeker.
Eerst kookte ik wat fregola die ik op smaak bracht met stukjes gekonfijte citroen, sel de Guérande, piment d’espelette. Daaronder mengde ik jonge spinazie en als afwerking wat groene aspergetoppen.
De Black Tigers, grootste garnalensoort, reinigen (= darmkanaal verwijderen), middendoor , kruiden en bestrijken met boter die op smaak gebracht is met rode peper.
De Black Tigers even grillen op de Green Egg. Ondertussen liet ik ook wat houtschilfers van tijm, rozemarijn, citroen, … weken in water. Net voor de garnalen klaar zijn, de natte schilfers op het vuur en kort roken. (opgelet, niet té lang!!!)
Als wijn koos ik voor de Cuvée Noémie blanc. Deze witte wijn uit de Languedoc met heel wat gastronomische kwaliteiten gaat perfect bij de gegrilde toetsen in het gerecht. Een tip hier is om de wijn niet té koud te serveren. Het samenspel van smaken is veel aangenamer bij een iets zachtere temperatuur van de wijn.