La Bougrie, in de Anjou-Saumur-regio, ligt in het hart van de Loirevallei.
Het domein heeft 145ha wijngaarden en staat volledig zelf in voor de productie. Knappe terroirwijnen zijn te vinden in hun gamma door hun rijkelijke pallet aan druiven: Chenin, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Franc, Gamay, Pinot Noir, Grolleau & Cabernet Sauvignon.
Door het dragen van het label ‘Vigneron indépendant, wordt het domein verplicht tot:
- het zelf planten en cultiveren van de wijnstokken
- het zelf oogsten en maken van de wijn in de eigen kelders
- het zelf voeren van de marketing van de eigen wijnen.
Daarnaast behaalde het domein ook het HVE-label, wat impliceert dat er aan wijnbouw wordt gedaan met het hoogste respect voor de natuur en haar biodiversiteit.
Uit hun knappe, frisse en soms verrassende gamma koos ik drie wijnen:
- Crémant de Loire Extra Brut: voor mij een fantastische crémant
- Sauvignon Blanc ‘Fleuron d’Or’: karaktervolle, maar toch verrassende Sauvignon
- Cabernet d’Anjou: een à typische Rosé d’anjou: fris, heel fruitig, iets zoeter, zonder echt plakkerig te zijn
Authentieke wijnen met heel veel potentieel!