Donato Giangirolami: schitterend BIO-wijnhuis!
Azienda Agricola Biologica Donato Giangirolami… of kortweg: Romeinse klasse!!!
Met deze wijnen kiest Cave Gaëlle alweer voor een knap staaltje van authenticiteit! Het kleinere wijnhuis opgericht in 1956 door de vader en tegenwoordig door de zoon geleid, kreeg het label “BIO’ in 1993. Van de 80 ha worden er 38 gebruikt als wijngaarden, het overige deel voor fruitteelt, o.a.kiwi.
Na een verrassende, maar heerlijke degustatie koos ik voor onderstaande wijnen in het gamma van Cave Gaëlle:
1. CARDITO: malvasia puntinata. Deze exclusieve druif uit de Colli Romani, de heuvels ten zuiden van Rome heeft een goudgele kleur met intense fruitaroma’s. Wat mij bekoort, is het mooie evenwicht tussen de frisse zuren en de opvallende volheid. Een heerlijke volle apérowijn, maar in combinatie met een visgerecht én crustacés is dit zeker top!
2.PROPIZIO: grechetto: deze druif staat gekend om zijn smaakvol pallet van citrus, noten en veldbloemen. Door haar zeer dikke schil is de druif beter beschermd tegen diverse ziektes. Als kleur ontdekt u meteen het strogele met enkele groene toetsen . In combinatie met gerecht lijkt mij een pasta met paddenstoelen, visgerecht met een saus zeer aangenaam, maar ook geurige, romige kazen zorgen voor perfecte harmonie te zorgen. Oja, als betere aperitiefwijn is dit zeker een schot in de roos! In het aspergeseizoen aan te raden in combinatie met zalm.
3.PRODIGO: syrah: eerder lichte, maar kruidige rode wijn met een zeer mooi evenwicht aan tannines. Een zeer makkelijke drinker bij rood vlees en kazen.