Ingrediënten: asperges, garnalen, notenolie, veldsla, olijfolie, pezo, bunsenbrander
- asperges reinigen en koken
- dressing maken van oliefolie, notenolie, peper, zout. Opgelet, niet té veel notenolie gebruiken, is vrij dominant van smaak.
- gekookte asperges op bakplaat leggen, rijkelijk besprenkelen met olijfolie en kort branden met de bunsenbrander
- dresseren, veldsla ertussen, garnalen op bord & afwerken met de notendressing
Als wijn koos ik voor de zeer fijne ‘Le S des Poëte’ van Guillaume Sorbe. Deze uiterst fijne & gastronomische Sauvignon de Touraine gaf een extra diepgang aan dit gerecht.
- Verse garnalen
- Asperges koken
- Notenolie, ambachtelijk gemaakt
- Uiterst fijnen olijfolie uit Kreta
- Gebrande asperges
- Veldsla erbij
- Garnalen erover
- Besprenkelen met dressing
- Het resultaat
- Smakelijk