IMG_9665

Babykreeft op zuiderse wijze

14/06/2017

Deze avond uitgeprobeerd: op citroenhout gegrilde babykreeft met een heerlijke zuiderse tomatensaus (look, sjalot, kastanjechampignons, rode ui, paprika’s, tomaten, courgette, verse oregano, verse tijm, verse rozemarijn, kippenbouillon, bouquet garni, chorizo, 6 uur op een zacht vuurtje) en een verse pasta. Daarbij de rosé Albia 2016 van het huis Barone Ricasoli. De frisheid, maar tevens ook volheid van deze rosé is een perfecte harmonie bij de explosie van smaken van dit zuiders gerecht. Een aanrader!

Met de ‘Albia’ rosé (IGT) van het Toscaanse huis Barone Ricasoli, heeft Cave Gaëlle  een topper in huis!
James Suckling, de befaamde wijnschrijver, bekroonde deze rosé met 91/100!!!
Mijn keuze viel op deze wijn om meerdere redenen:
1. zeer mooie zachtroze kleur
2. schitterende neus van viooltjes, frambozen en braambessen
3. bij het proeven worden de aroma’s van de neus perfect doorgetrokken in de mond. Daarbij ontdekte ik een zeer mooie harmonie en een zachte, lange afdronk. Een zeer frisse wijn met leuke mineraliteit.
De hoofddruif voor deze wijn is de Sangiovese, aangevuld met Merlot. Hierdoor krijg je een zeer toegankelijke wijn: droog, toch wat fruitige toetsen, maar zeker niet overdreven! De wijngaarden liggen op een hoogte van ongeveer 360m tussen Florence en Sienna. Het domein Barone Ricasoli is een zeer authentiek, maar dynamisch huis, met ook tal van knappe rode wijnen. Onze keuze viel dus op hun minder commerciële rosé!
Naar wijn en gerecht: zeker als aperitief, maar ook een gegrilde gamba of kreeft met een heerlijke Spaanse Fideuà (typische Catalaanse pasta) is schitterend.

 

Deel deze pagina:
Cave Gaëlle maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord Meer info?