IMG_1699

Gevulde kwartel

Rosso di Montepulciano

08/02/2021

Ingrediënten: aardpeer, kwartel, kalfsgehakt, diverse paddenstoelen, foie, raap

  • het karkas uit de kwartel halen, de kwartel open leggen é kruiden met pezo
  • kalfsgehakt bijkruiden en mengen met diverse fijngesneden champignons
  • kwartel bedekken met een laagje gehakt
  • in het midden een staafje foie leggen en alles dichtvouwen.  De kwartel kan je sluiten door dicht te binden of samen te steken met een tandenstoker. Kruis de pootjes
  • Kwartel kort bruin bakken in de pan en daarna in de oven op 180°C garen. Van het aanbaksel kan een lichte saus gemaakt worden.
  • Aardperen reinigen en gaar koken in wat gevogeltefond. Mixen tot crème
  • Raap gaar koken en decoratief aansnijden
  • Paddenstoelen aanbakken
  • Kwartel in schijfjes snijden
  • Dresseren op de crème van aardpeer. Afwerken met de champignons, de raap en de jus.

Als wijn combineerde ik de Rosso di Montepulciano van Cantine Dei.  Een zachte, fruitige Italiaanse rode wijn die niet teveel domineerde bij het gevogelte en ook perfect was bij de iets zoetere toets van de aardpeer.

 

Deel deze pagina:
Cave Gaëlle maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord Meer info?