Lam in het voorjaar, een must voor elke liefhebber.
Ingrediënten: lam, couscous, erwten, prei, gevogeltebouillon, peterselie, graanmosterd, broodkruim, boter, look, sjalot
- peterselie fijn snijden
- broodkruim maken
- sjalot fijn snijden
- genieten van een heerlijk aperitief tussendoor: een glas Ultime van Champagne Boizel
- boter smelten, ui en look fruiten, broodkruim toevoegen en even aanbakken. Daarna peterselie toevoegen en goed mengen. Twee lepels graanmosterd toevoegen en en tot goed gebonden massa roeren op het vuur.
- Lam kort aanbakken in de pan
- Lam bedekken met persillade en de oven in om verder af te bakken
- prei dun snijden, erwten blancheren
- Couscous weken in de gevogeltebouillon
- Prei garen en daarna toevoegen, samen met de erwten aan de couscous
- Dresseren en sprenkelen met olijfolie.
Als wijn bij dit gerecht koos ik voor een zachte Vacqueyras van het domein Quiot. De fruitige accenten in deze wijn waren een ideale match bij dit gerecht!
Deel deze pagina: