Langoest… een delicatesse (volgens mij toch)
Via de plaatselijke visboer, de Blauwe Parel in Knesselare, kon ik er enkele op de kop tikken.
Zo’n topproduct bereiden moet volgens mij met heel veel respect voor de pure smaak, vandaar een eenvoudige bereiding: op de grill met een citroenboter en een stukje fantastisch kruidenbrood ‘Julépice’ van restaurant Woestyne uit Aalter.
Ingrediënten: look, boter, citroenzeste, langoest
- 3 lookteentje pletten met het mes
- véél zout toevoegen en tot pasta mengen
- toevoegen aan de boter
- boter op smaak brengen met zeste van citroen
- Langoesten grillen
- op het eind wat citroenboter aan toevoegen
- serveren met een stukje warm kruidenbrood ‘Julépice’
Als wijn koos ik voor een Siciliaanse topper Bianco di Mariagrazia van Tenuta Benedetta. Een topper van op de flanken van de Etna. Heel fris van smaak met een aangename mineraliteit. Samen met de kruidng van het brood, de frisheid van de citroenboter en de zachtheid van de langoesten was dit een zalige combinatie!