Een minder gekende druif in de kijker: de Malvasia Puntinata . Het Italiaanse huis Donato Giangirolami maakt hier een schitterende wijn mee: de ‘Cardito‘.
Als gerecht koos ik voor een stukje lengfilet, pasta en venkel.
Ingrediënten: pasta, venkel, olijfolie, grof zout, verse tijm en rozemarijn, pijpajuin, sjalot, pezo.
Pasta al dente koken. De venkel schoonmaken en in de aluminiumfolie wikkelen. Hierover eerst rijkelijk olijfolie gieten en bestrooien met wat grof zeezout. Ongeveer 1 uur in de oven laten garen.
De vis filet kruiden en ook in een pochet steken. Hierbij gebruikte ik als aromaten pijpajuin, sjalot, verse tijm & rozemarijn. Als vocht voegde ik enkel wat olijfolie en witte wijn toe en gaarde dit een zevental minuten (afhankelijk van de grootte) op de grill.
Serveer en gebruik het vocht van de vis als saus. (eventueel wat opwerken).
De wijn Cardito was een geslaagde combinatie bij dit gerecht. De smaak van de venkel gaat prima samen met de frisse zuren en de volheid van deze wijn.
- Venkel in de oven garen
- Sel de Guerande
- Malvasia Puntinata: perfecte druif bij venkel
- Verse kruiden: top!
- Even garen
- Italiaans vakmanschap uit de buurt van Rome.
- Na 7 minuten
- Het resultaat