Een Graves… altijd al één van mijn favoriete wijnen.
Met Château de Chantegrive zit je meteen goed: kwaliteit, klasse, de pure kenmerken van een Graves.
Als gerecht koos ik deze keer voor Mangalica met enkele wintergroenten.
- Mangalica aanbakken in de pan en afhankelijk van het gewicht verder afbakken in de oven (nog mooie roze, maar gaar binnenin)
- Crème maken van botterraap: boterraap schoonmaken en koken in wet gevogeltebouillon. Afgieten, rijkelijk boter toevoegen, tot crème pureren, afkruiden.
- Romanesco beetgaar koken, eventueel nadien kort aanbakken in echte boter.
- Saus maken: opkuis van het vlees aanbakken met wat gerookt spek, ajuin, wortel. Wanneer er zich onderaan een korst vormt, blussen met wat rode wijn en fond toevoegen. Saus zeker tot 1 uur laten inkoken op een zacht vuurtje.
- Dresseren
- Ik koos voor een nieuw wijn uit het gamma van Château de Chantegrive: ‘Les oiseaux de Chantegrive’: een zachte Graves, maar met iets jongere stijl in maken. Laat zich makkelijk drinken en ook de zachte accenten gaan prima bij dit gerecht!
Deel deze pagina: