26EA4D94-EE2A-481D-8478-3ECDE5DE8B5C

Mangalica en een rode Graves

09/01/2020

Een Graves… altijd al één van mijn favoriete wijnen.

Met Château de Chantegrive zit je meteen goed: kwaliteit, klasse, de pure kenmerken van een Graves.

Als gerecht koos ik deze keer voor Mangalica met enkele wintergroenten.

  1. Mangalica aanbakken in de pan en afhankelijk van het gewicht verder afbakken in de oven (nog mooie roze, maar gaar binnenin)
  2. Crème maken van botterraap: boterraap schoonmaken en koken in wet gevogeltebouillon. Afgieten, rijkelijk boter toevoegen, tot crème pureren, afkruiden.
  3. Romanesco beetgaar koken, eventueel nadien kort aanbakken in echte boter.
  4. Saus maken: opkuis van het vlees aanbakken met wat gerookt spek, ajuin, wortel.  Wanneer er zich onderaan een korst vormt, blussen met wat rode wijn en fond toevoegen.  Saus zeker tot 1 uur laten inkoken op een zacht vuurtje.
  5. Dresseren
  6. Ik koos voor een nieuw wijn uit het gamma van Château de Chantegrive: ‘Les oiseaux de Chantegrive’: een zachte Graves, maar met iets jongere stijl in maken.  Laat zich makkelijk drinken en ook de zachte accenten gaan prima bij dit gerecht!

 

Deel deze pagina:
Cave Gaëlle maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord Meer info?