IMG_9868

Mangalica of het heerlijke 'woelzwijn'

14/07/2017

Net buiten de dorpskern van Knesselare vond ik ‘De Vleeshouwerij’. Alleen al om de stijlvolle uitstraling een reden om er eens halt te houden.  Meteen springen de heerlijke vleessoorten Belgisch witblauw, Hollstein, Rubia Gallega, Boeuf Normande, Simenthaler in het oog, maar ook de  uitzonderlijke varkenssoorten zoals Mangalica, Glorius en Iberico nodigen uit om er in de keuken mee aan de slag te gaan.

Ik koos deze keer voor de filetkotelet van de Mangalica of woelzwijn.(zie foto).   Dit is een Hongaars varkensras waarvan het vlees tot de betere en vetste te wereld gerekend wordt. Het onderscheidt het zich van ons gekende varkentje door een meer sterkere smaak.  Het vet wordt door sommige chefs opgeklopt om daarna in het restauant met wat grof zout bij het brood geserveerd te worden.

Mijn gerechtje: Mangalica, puree van pickles, krokant gebakken champignons en gedroogde wortelen.  Qua smaken een ideale combinatie! Als wijn koos ik voor de veelzijdige Message in a Bottle Rosso STING .  Even vreesde ik voor de de overheersing van de picklespuree, maar niets was minder waar.  Zalig om deze wijn bij dit gerecht te gaan combineren.

Deel deze pagina:
Cave Gaëlle maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord Meer info?