IMG_6263

Op gras gerookte asperges

en een heerlijke witte Graves

14/04/2020

Ingrdiënten: asperges, grill, gras, vuurvaste matjes, prosciutto, olijfolie

  • de asperges schoonmaken
  • asperges kort koken
  • bbq, ik gebruikte Big Green Egg, klaarmaken
  • gedroogd gras om vuurvast matje leggen en daarboven terug een vuurvast matje
  • Asperges op de grasmat leggen en de grill op. OPGELET: zorg dat er GEEN vuur is.
  • Asperges roken naar gewenste sterkte van de grassmaak
  • Dresseren en afwerken met dun gesneden prosciutto

Als wijn koos ik voor de knappe ‘Le Panache‘ van Château de Chantegrive.  De volheid, maar tevens zachtheid van deze Graves was een heerlijke match bij dit gerecht!

 

Deel deze pagina:
Cave Gaëlle maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord Meer info?