Ingrdiënten: asperges, grill, gras, vuurvaste matjes, prosciutto, olijfolie
- de asperges schoonmaken
- asperges kort koken
- bbq, ik gebruikte Big Green Egg, klaarmaken
- gedroogd gras om vuurvast matje leggen en daarboven terug een vuurvast matje
- Asperges op de grasmat leggen en de grill op. OPGELET: zorg dat er GEEN vuur is.
- Asperges roken naar gewenste sterkte van de grassmaak
- Dresseren en afwerken met dun gesneden prosciutto
Als wijn koos ik voor de knappe ‘Le Panache‘ van Château de Chantegrive. De volheid, maar tevens zachtheid van deze Graves was een heerlijke match bij dit gerecht!
- Asperges schillen
- Le Panache: zalige Graves
- Gedroogd gras
- Asperges klaar om te roken
- De grill op
- Big Green Egg
- Roken maar!
- Ready
- Dresseren
- Het resultaat!
Deel deze pagina: