IMG_6263

Op gras gerookte asperges

en een heerlijke witte Graves

14/04/2020

Ingrdiënten: asperges, grill, gras, vuurvaste matjes, prosciutto, olijfolie

  • de asperges schoonmaken
  • asperges kort koken
  • bbq, ik gebruikte Big Green Egg, klaarmaken
  • gedroogd gras om vuurvast matje leggen en daarboven terug een vuurvast matje
  • Asperges op de grasmat leggen en de grill op. OPGELET: zorg dat er GEEN vuur is.
  • Asperges roken naar gewenste sterkte van de grassmaak
  • Dresseren en afwerken met dun gesneden prosciutto

Als wijn koos ik voor de knappe ‘Le Panache‘ van Château de Chantegrive.  De volheid, maar tevens zachtheid van deze Graves was een heerlijke match bij dit gerecht!

 

Deel deze pagina:
×
Cave Gaëlle gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Meer informatie
Alle cookies aanvaarden
Voorkeuren bewaren Terug