IMG_9814

Op z'n Italiaans...

dilettevole

08/11/2017

Nonchalant, eenvoudig, maar overheerlijk…

Orecchiette klaargemaakt met gebakken pancetta (gebakken in droge pan met eigen vet), lichte romige saus en… Italiaanse herfsttruffel.

Ik zag de Italiaanse herfsttruffel deze namiddag liggen in de speciaalzaak en liet me verleiden door de geur. Opvallend hoe klein, maar daar zit de voorbije droge zomer dan weer voor iets tussen.

Als wijn koos ik voor de Dolcetto d’Alba  van het mooie huis Cascina Amalia: schitterend samenspel van smaken! Eerst had ik even angst dat de hogere acciditeit niet zou samengaan met het gerecht, maar niets was minder waar!  Het zorgde voor een heel frisse en jonge toets bij het gerecht!

Leuk eenvoudig gerechtje!

Deel deze pagina:
×
Cave Gaëlle gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Meer informatie
Alle cookies aanvaarden
Voorkeuren bewaren Terug