IMG_1934

Paleron de Boeuf en wijndomein Agaat

Schitterend samenspel van smaken!

02/09/2017

Voor mij totaal onbekend: Paleron de Boeuf.  Op aanraden van de meesterslager van de Vleeshouwerij waagde ik mij aan dit heerlijk stukje vlees: schouder die 4 weken rijpte…

Ik koos voor een gerecht in combinatie met wortelen en de nieuwe wijn uit het gamma van Cave Gaëlle: Agaat John David

De wortelen pofte ik in de oven: in de ovenschaal, overgieten met olijfolie, bestrooien met grof zeezout en bedekken met verse tijm en rozemarijn. Daarna ongeveer een 15′ op 200°C.  Ik maakte ook een sausje van wortelen: enkele wortelen in de centrifuge en het sap even doorkoken.   Daarna op smaak brengen met chardonnay-azijn, tabasco en wat worcestershiresaus.  Net voor het serveren de saus monteren met ijskoude boter.  Ik bakte ook wat kastanjechampignons krokant, samen met wat fijngesnipperde sjalot.  Daarna het vlees in de grillpan, bestrooien met wat grof zout en serveren maar.

De wijn Agaat John David is hier echt top bij!  Een perfect samenspel tussen smaken en geuren.  Laat u verleiden door de foto’s en probeer het zeker eens zelf!

Deel deze pagina:
×
Cave Gaëlle gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Meer informatie
Alle cookies aanvaarden
Voorkeuren bewaren Terug