F20BA5F5-5582-4F71-8EB2-F83E3AA9ADD6

Pasta Vongole

09/01/2020

Niets zo eenvoudig als een heerlijke pasta vongole!

Korte werkwijze:

  1. Vongole veelvuldig spoelen in gezouten water
  2. Pesto maken met verse basilicum, geroosterde pijnboompitten, look, olijfolie, parmezaan, peper en zout
  3. Olijfolie verhitten, fijngesnipperde sjalot toevoegen vongole in de pan, deksel erop en even laten garen. Alvorens de pot te sluiten voegde ik een geut witte wijn toe.
  4. Pasta koken
  5. Als de pasta al dente is, mengen met de verse pesto
  6. Ik dresserde alles in een diep bord en werkte af met wat parmesaanschilfers.
  7. Als wijn koos ik hier voor de heerlijk frisse ‘Le S des Poëte’ van Guillaume Sorbe.  De karaktervolle frisheid is een ideale combinatie met de smaken van de pesto en de vongole!
Deel deze pagina:
×
Cave Gaëlle gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Meer informatie
Alle cookies aanvaarden
Voorkeuren bewaren Terug