Eenvoudig koken, met een smakenpallet om u tegen te zeggen…
Deze overheerlijke ovenschotel zorgt voor het zalige Franse gevoel op een zomeravond. Neem daarbij dan een heerlijk glas wijn uit de streek van de Ventoux en het plaatje is compleet.
Wat gebruikte ik?
1 kip Belle Flamande, enkele vastkokende aardappelen, (is ook lekker met de Vitelotte noir), sjalot, rozemarijn, olijfolie, pezo, cayenne, zachte paprikapoeder, teentje look
Hoe tewerk?
De kip versnijden en kruiden. Aardappelen in schijfjes snijden en eventueel ook wat kruiden, sjalot overlangs in 2 of 4 snijden. De ovenschotel rijkelijk besprenkelen met olijfolie. Alle ingrediënten in de schotel en overgieten met olijfolie. Eventueel wat look aan toevoegen. Afhankelijk van de grootte van de kip: 50′ tot 1 uur in de oven op 180°C.
Als wijn koos ik voor de donkerrode, aromatische wijn ‘Léonor Réserve‘ van Domaine de Cascavel. Deze AOP Ventoux rouge, vieilles vignes, is een prima combinatie bij een gerecht als dit. De lange afdronk met zachte tannines zijn perfect bij de zomerse kruidigheid van dit gerecht én bij de zachtheid van de kip!
Gaat u toch liever voor een iets lichtere wijn, probeer dan de kleine broer: ‘ Le Souffle du Géant‘: volledig in dezelfde stijl maar iets minder vol, jonger van stijl. De kruidigheid van deze wijn gaat ook perfect bij het gerecht.