IMG_3455

Pure smaken... mijn favoriet!

Camérons     Ratatouille     Olijfpuree

19/09/2017

Onverwacht vrienden op bezoek, iedereen heeft het wel al meegemaakt!  Snel de koelkast of de diepvries induiken en wat op het bord toveren!  Super toch… daar dan nog een heerlijk glas wijn bij en het kan niet meer stuk!

Onlangs overkwam het ons ook.  Gelukkig is er steeds de lekkere olijfolie Arbequina, Prem. extra Virgin  in huis, aardappelen zijn er ook , net zoals wat olijven, tomaten, courgettes, sjalot, ui, verse tijm en rozemarijn, champignons, look.  Na wat gescharrel in de diepvries nog enkele heerlijke camérons gevonden.

Het recept in een notendop: puree van olijfolie maken en er wat pijpajuintjes aan toevoegen.  Alle groenten in brunoise snijden en even aanbakken in de olijfolie en de fijne ratatouille zachtjes laten gaar worden.  Ondertussen de marinade maken: olijfolie, ras el hanout, curry, cayennepeper, zachte paprika en enkele druppels citroen.  De camérons inwrijven, even laten intrekken en kort grillen maar!

Serveer eenvoudig, want de smaken zijn hier al fantatisch genoeg!!!

Als wijn koos ik deze keer voor de heerlijke Albia Rosé . Zo konden we nog even wegdromen naar het zonnige zuiden.  Deze wijn is een perfect huwelijk bij het mediterraans gerechtje. Maar kiest u liever voor wit: probeer dan zeker eens de Agaat Christina , de The Great White : godendranken uit Zuid-Afrika!  Toch liever Frans: ga voor de Cherverny Blanc of de Nuance, vdp (bio) : zeker en vast een geslaagde keuze!

 

Deel deze pagina:
Cave Gaëlle maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord Meer info?