IMG_2239

Ratatouille van boschampignons, ree en amandelen

Feestelijk eenvoudig!

23/12/2017

Wijn-en gerechttip voor de feestdagen: ratatouille van boschampignons en ree: een geslaagde combinatie.

Als bodem voor het gerecht een crème maken van geroosterde amandelen. Deze crème wordt bedekt met snippers Monte Nevado Mangalica. Deze rauwe ham zorgt voor een zachte smaak van het gerecht met toch met diepgang!  Perfect in harmonie met de reefilet.

Bovenop de hamsnippers komen kort, maar krokant aangebakken champignons: kastanjechampignons, shi-take, beukenzwammen, cantharel, mini oesterzwammen, eryngi.  Alles bestrooien met parmesaan.

De reefilet (hert kan ook) in balkjes snijden van gelijke grootte en kort aanbakken. (lukt prima op de teppanyaki).  Dit gerecht hoeft geen saus, maar een bruine saus lukt uiteraard perfect!

Ook heerlijk is de reefilet inpakken in wat mosterd en tijm en even op de Green Egg.

Als wijn geef ik hierbij graag twee suggesties:

  1. de volle Italiaanse Peschio van het huis Donato Giangirolami
  2. de kruidige, volle Franse Cuvée Noémie.

Beide wijnen geven met hun volheid een heel winsters gevoel aan dit gerecht, aan ook de aanwezigheid van wat ’terroir’-aroma’s en smaken, gaat perfect samen bij de ratatouille van champignons.

Smakelijk!

 

Deel deze pagina:
×
Cave Gaëlle gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Meer informatie
Alle cookies aanvaarden
Voorkeuren bewaren Terug