Na een deugddoende vakantie weer op delicatessenjacht en… wat een vondst: Rubia Ternerna!!!
Bij mijn bezoekje, wordt stilaan een gewoonte, aan de schitterende zaak ‘De Vleeshouwerij’ in Knesselare viel mijn oog meteen op dit prachtig stuk vlees. Rubia Ternera: fantastisch!!!! De Rubia Galleca kennen velen, maar het kalfsvlees is eerder onbekend. De dieren worden geslacht wanneer ze tussen de 14 à 16 maanden zijn. Hun voeding bestaat uit gras, klaver en kruiden. Dat resulteert in een heerlijk, donkerrood stuk mals vlees met een schitterende geur én smaak.
Ik maakte er een gerechtje van: crémeux gourmand van parmesan, afgewerkt met krokante champignons en de Rubia Ternera :zalige smakencombinatie. Als wijn 3 opties:
- voor jong, trendy en een harmonie met de kruidigheid van het gerecht koos is voor de Nerello Mascalese, Siciliaans temperament
- voor het stijlvolle, klassieke en puur genieten koos ik de Les Dames de Vergy, een klassieke Pinot Noir uit de Bourgogne
- uiteraard kan het ook anders: de schitterende Luci, een Italiaanse witte wijn, hoofdzakelijk Viognier: gedurfd maar geslaagd én lekker!
Geniet u even mee?