IMG_1825

Rubia Ternera: een ware delicatesse!

Wijn & gerecht op z'n best!

20/08/2017

Na een deugddoende vakantie weer op delicatessenjacht en… wat een vondst: Rubia Ternerna!!!

Bij mijn bezoekje, wordt stilaan een gewoonte, aan de schitterende zaak ‘De Vleeshouwerij’ in Knesselare viel mijn oog meteen op dit prachtig stuk vlees.  Rubia Ternera: fantastisch!!!! De Rubia Galleca kennen velen, maar het kalfsvlees is eerder onbekend.  De dieren worden geslacht wanneer ze tussen de 14 à 16 maanden zijn.  Hun voeding bestaat uit gras, klaver en kruiden.  Dat resulteert in een heerlijk, donkerrood stuk mals vlees met een schitterende geur én smaak.

Ik maakte er een gerechtje van:  crémeux gourmand van parmesan, afgewerkt met krokante champignons en de Rubia Ternera :zalige smakencombinatie.  Als wijn 3 opties:

  1. voor jong, trendy en een harmonie met de kruidigheid van het gerecht koos  is voor de Nerello Mascalese, Siciliaans temperament
  2. voor het stijlvolle, klassieke en puur genieten koos ik de Les Dames de Vergy, een klassieke Pinot Noir uit de Bourgogne
  3. uiteraard kan het ook anders: de schitterende Luci, een Italiaanse witte wijn, hoofdzakelijk Viognier: gedurfd maar geslaagd én lekker!

Geniet u even mee?

Deel deze pagina:
×
Cave Gaëlle gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Meer informatie
Alle cookies aanvaarden
Voorkeuren bewaren Terug