Eenvoudig lekker, zo kan je het gerecht omschrijven!
De scampi pellen en ontdarmen. Daarna goed kruiden, mag met wat pimet d’espelette. Dit geeft een meer pittig accent.
Tuinkruiden fijn snijden: peterselie, bieslook, sjalot, …
Witte wijnsaus maken: sjalot glazig aanbakken, blussen met witte wijn en laten inkoken. Liever een vollere smaak… voeg wat bouillon toe.
Room toevoegen en laten inkoken. Afkruiden op het eind.
3/4 van de kruiden onder de saus mengen.(opgelet, kuiden NIET meer meekoken) Scampi in het bord, saus eroveren bestrooien met wat verse kuiden. Serveren met stokbrood of fijnen frietjes.
Als wijn koos ik voor een zuiderse Chardonnay: de Chardonnay Artisan Range van Vrede & Lust Estate uit Zuid-Afrika: een goudgele kleur met frisse neus van citrus en citroengras én enkele florale toetsen. Ook de aangename mineraliteit zorgt voor een frisheid bij het gerecht.