IMG_6884

Structuren van asperges & gerookte forel

Weissburgunder van Muri-Gries

20/04/2020

De mogelijkheden met asperges zijn enorm. Een fris, fijn gerecht…

Ingrediënten: asperges, olijfolie, notenlolie, chardonnayazijn, bierslook, pezo, cress, crouton, kwarteleieren, room, gerookte forel

  • Kwarteleitjes koken.   Een deel halveren en een ander deel prakken tot een smeuïge massa met wat olijfolie. Bijkruiden.
  • Enkele asperges in tagliatelle snijden. Dressing make met olijfolie, weinig notenolie en chardonnayazijn.  Tagliatelle hierin ongeveer 15′ laten garen.
  • Andere asperges koken.
  • Deel ervan in fijnen schijfjes snijden, wat olijfolie erbij, kruiden met peper en zout, bieslook erbij. Mengen en even laten rusten
  • Resterende asperges mixen met wat room en even laten opstijven in de koelkast.
  • Brood in kleine stukjes snijden, drenken in olijfolie en in oven afbakken tot croutons
  • Dresseren: starten met tagliatelle, salade bijvoegen, kwarteleitjes  en eiersalade op brod dresseren. Met spuitzak de crème van asperges op bord dresseren.  Forel in staafjes snijden en bij gerecht voegen. Afwerken met enkele croutons en wat cress.
  • Als wijn koos ik voor de uiterst fijne Weisburgunder van Muri-Gries. De frisse zuren van de wijn gaan perfect samen met de frisheid van dit gerecht en de aardse smaken van de asperges.
Deel deze pagina:
×
Cave Gaëlle gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Meer informatie
Alle cookies aanvaarden
Voorkeuren bewaren Terug