IMG_2044

Texels lam & cuvée Noémie

een hemels spel van smaken

24/09/2017

Een nieuw wijngamma hoort geproefd te worden…

Een gerechtje met lam leek mij de moeite waard om uit te proberen.

Het recept in het kort: rauwe aardappelen in fijne schijfjes snijden, in een bloemvorm op bakpapier op de ovenplaat leggen, overgieten met zachte olijfolie, kruiden met peper, grof zeezout en wat Provençaalse kruiden.  Als groenten koos ik wat suikererwten: even blancheren en daarna licht aanstoven in wat boter met water.  Het Texels lamsnootje bakte ik eerst kort aan, om het daarna verder te laten garen in de oven.  In dezelfde pan bakte ik ook wat ui en gerookt spek, daarna alles even geflambeerd met cognac om daarna te laten inkoken met wat kalfsfond: een heerlijk, eenvoudige sausje!  De aardappelen gaan de oven in op 180°C.  Heeft u het liever wat vlugger, onder de grill lukt eveneens prima.  Het dresseren is eenvoudig: rosette van aardappel onderaan, in het midden de fijngesneden suger snaps en daarboven het lam, wat saus rondom.

Als wijn koos ik voor de basiscuvée van Secret Vineyards: Cuvée Noémie Rouge .  De heerlijke aroma’s van zwart fruit, cassis, kersen, maar ook wat toast en zachte kruiden verraden het al: dit wordt top!  De zuiderse bereidingswijze van de aardappelen is een perfecte match bij de kruidigheid van de wijn, de zachtheid van het vlees gaat in perfecte harmonie met de fruitige toetsen en het ’toasty’ karakter vindt perfect zijn evenbeeld in het gerookte spek!  Zowel wijn als gerecht tilden elkaar hier naar een hoger niveau!

 

Deel deze pagina:
×
Cave Gaëlle gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Meer informatie
Alle cookies aanvaarden
Voorkeuren bewaren Terug