IMG_6784

Tompouce van asperges

en een heerlijke Grechetto

18/04/2020

Eenvoudig koken, dat is de kunst.

Hier een heel makkelijk gerechtje met groene en witte asperges.

Ingrediënten: groene asperges, witte asperges, eieren, boter, 1 aardappel, peterselie, bladerdeeg, witte wijn, water

  • Groene asperges schoonmaken, koken en pureren. Indien de binding onvoldoende is, kan dit eenvoudig opgelost worden door enkele stukjes aardappel toe te voegen. Indien de kleur niet donkergroen genoeg is, peterselie 1′ koken (tot ze haar kleur afgeeft) en daarna door de puree blenden.
  • witte asperges reinigen en koken
  • bladerdeeg snijden in rechthoekige vorm, kleuren met ei en afbakken (210° ongeveer 12′)
  • Boter smelten en klaren.
  • Hollandaise kloppen: 3 eieren in de pan, maatjes witte wijn en 1 maatje water erbij. Los kloppen. Op een zacht vuur saus kloppen, opgelet … zorg dat er geen omelet ontstaat onderaan in de pan door een té warm vuur!
  • Wanneer de saus op dikte is , van het vuur en de geklaarde boter toevoegen
  • Afwerken met wat citroensap en kruiding.
  • Dresseren
  • Ik ‘infuseerde’ de groene aspergepuree ook met de saus
  • Als wijn een ongekende maar heerlijke druif bij asperges: Grechetto. Ik koos voor de Propizio van een zeer authentiek Italiaanse wijnboer uit Lazio: Donato Giangirolami.

 

Deel deze pagina:
Cave Gaëlle maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord Meer info?