IMG_2281

Vol-au-Vent van konijn

verfijnd lekker

08/02/2021

Even anders dan klassiek, maar heel fijn van smaak: vol-au-vent van konijn.

Het recept in een notendop:

  1. Ajuin aanstoven & uit de pan halen
  2. Konijn aanbraden tot het mooi gekleurd is
  3. Konijn bedekken met ajuin, wat peperbolletjes, en enkele jeneverbessen
  4. Blussen met een bruin, niet-bitter bier en op zacht vuurtje laten stoven . Hier duurde dit 2 uur.
  5. Gehakballetjes maken van kalfsgehakt: gehakt op smaak brengen met aromaten, balletjes aanbakken in de pan en daarna afbakken in de oven op 180°C
  6. Wanneer het konijn klaar is, het vlees plukken  (vocht in de pan passeren door een zeef en sparen)
  7. Klassieke saus maken: ik gebruikte; 75g bloem en 75g boter. Daaraan toegevoegd ongeveer 1/2l gevogeltefond en wat braadvocht van het konijn): tot de saus de gewenste dikte heeft
  8. Paddenstoelen aanbakken
  9. Alles onder de saus mengen en klaar.
  10. Verse frieten klaarmaken met handgemaakte mayonaise

Als wijn proefde ik de Rubio Montalcino van domein San Polo en de Mercredi 12.30h van Domaine Pujol.  Twee zachte wijnen met karakter die het gerecht perfect wisten te begeleiden.

 

Deel deze pagina:
×
Cave Gaëlle gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Meer informatie
Alle cookies aanvaarden
Voorkeuren bewaren Terug