Ik had de kans om heerlijke ribben van Wagyu op de kop te tikken bij ‘de Vleeshouwerij’ in Knesselare.
Prachtige stukken vlees…
Ik koos ervoor om de ribben eerst gedurende 2 uur op de Green egg te leggen. Bij het aansteken heb ik het houtskool rijkelijk voorzien van verse tuinkruiden. Net voor de ribben van de grill gingen, bestrooide ik het houtskool met gemalen olijfpitten.
Daarna even wat spek aanbakken in de Staub, met ui en wortel. De ribben hierin nog een tweetal uur laten verder garen onder deksel op een zacht vuurtje. (in bouillon)
Als afwerking: aardappelen in wat olijfolie gedraaid en met wat kruiden goudbruin gebakken. Rode ui in fijne ringen snijden en de sucrine reinigen. De ribben heb ik geplukt, gezien de grote hoeveelheid vet.
Ik maakte ook een lichte vinaigrette op basis van een mosterd met chardonnay. (Maille).
De wijn was iets moeilijker, maar mijn oog viel op de Spätburgunder van het huis Bercher. De evenwichtige zuren en de lichte mineraliteit zorgen voor een verrassende, maar heerlijk match!