IMG_1755

Witloof, coquilles & Viognier

Verrassend

08/02/2021

Een verrassend samenspel van smaken!

Voor dit gerecht gebruikte ik: boter, witloof, suiker, Griekse viognier, gevogeltefond, coquilles, gefrituurde ajuin

  1. Witloof grof snijden, stoven, licht karameliseren, opzij zetten
  2. Uien snijden, aanstoven in boter en rest van het witloof bijdoen.  Aanstoven. Als vocht voegde ik wat gevogeltefond bij en wat witte wijn (viognier omwille van de fruitigheid)
  3. Alles mixen tot ‘dikke soep’
  4. Coquilles bakken
  5. Gestoofd witloof onderaan, coquilles errond, bodem van het bord bedekken met de zachte witloofsoep
  6. Afwerken met wat in de lengte fijngesneden rauw witloof en wat krkante chips van gefrituurde ui

Als wijn koos ik voor een Griekse Viognier: Skouras Larsinos: de frisse fruitigheid zorgde voor een perfecte match met het witloof, waardoor een zeer zacht gerecht intstond!

Deel deze pagina:
Cave Gaëlle maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord Meer info?