Een verrassend samenspel van smaken!
Voor dit gerecht gebruikte ik: boter, witloof, suiker, Griekse viognier, gevogeltefond, coquilles, gefrituurde ajuin
- Witloof grof snijden, stoven, licht karameliseren, opzij zetten
- Uien snijden, aanstoven in boter en rest van het witloof bijdoen. Aanstoven. Als vocht voegde ik wat gevogeltefond bij en wat witte wijn (viognier omwille van de fruitigheid)
- Alles mixen tot ‘dikke soep’
- Coquilles bakken
- Gestoofd witloof onderaan, coquilles errond, bodem van het bord bedekken met de zachte witloofsoep
- Afwerken met wat in de lengte fijngesneden rauw witloof en wat krkante chips van gefrituurde ui
Als wijn koos ik voor een Griekse Viognier: Skouras Larsinos: de frisse fruitigheid zorgde voor een perfecte match met het witloof, waardoor een zeer zacht gerecht intstond!
- Grondwitloof
- Ui aanstoven
- Witloof stoven
- Verse coquilles de Dieppe
- Aangestoofd witloof licht karameliseren
- Coquilles bakken
- Dresseren 1
- Dresseren 2
- Dresseren 3
- Soep erbij
- afwerken
- Smakelijk