Naast het mondaine Deauville ligt Trouville-sur-Mer, een gezellig havenstadje in Normandië. Getekende visserssloepen leggen er dagelijks aan, overladen met heerlijke zeevruchten: oesters, kreeft, krab, garnalen en zeeëgels.
Ik wou mijn productkennis wat opkrikken en ook wat smaken ontdekken om mijn advies ‘wijn & gerecht’ nog te verfijnen.
Ik kreeg een korte inkijk bij ‘Les p’tit Mousses’. Het onnoemelijke respect voor elk product is groot bij dit gepassioneerd team! Het openen van een plaatselijke oester, het klaarmaken van een verse zeeëgel: voor hen een echte kunst! Pure smaken zijn hier in overvloed aanwezig!
Als godendrank bij een zeevruchtenschotel kreeg ik een champagne extra-brut geserveerd. Commercieel zou ik even twijfelen bij het serveren van dergelijke champagne, want niet iedereen weet dit te appreciëren, maar hun keuze was terecht! Ik was overtuigd! Deze extra-brut gaf echt wel een meerwaarde aan de verse zeevruchten; een champagne met meer karakter, iets harder en vooral meer de ‘pure’ smaak van champagne.
Van Trouville-sur-Mer naar Cramant… niet zo heel ver . Het Champagnehuis Petitjean-Pienne heeft immers een schitterende Coeur de Chardonnay Extra Brut in hun gamma. Een champagne die ook onlangs bekroond werd met een Coup de Coeur in de Guide Hachette 2018!
Bij het degusteren proefde ik alweer een knap staaltje vakmanschap, karakter en een iets hardere smaak, terug naar de basissmaak van de Champagne.