IMG_1873

Zomerse snelle hap

Aardappel in de oven met heerlijke boudin op de grill

29/08/2017

Het kriebelde om te koken, maar de tijd was beperkt en …ook de koelkast had weinig in de aanbieding.

Op naar de eenvoud dus, maar daarom niet minder lekker.

Omdat er weinig tijd was heb ik de aardappelen eerst even kort gekookt om daarna verder te laten garen in de oven.  Voor ze de oven ingegaan zijn, heb ik ze eerst ingesneden, tijm en marjolein tussen de incisies geplaatst.  Alle aardappelen op een bakplaat, overgoten met olijfolie, die ik voorheen al geparfumeerd had met kruiden.  Ook nog wat look er over heen gestrooid en de oven in op 210°C.   Daarbij wat sugar snaps die eerst geblancheerd werden , dan afgewerkt in boter met water.   Ondertussen de boudin op de grill, in schijfjes snijden en dresseren maar.

Als zomers wijntje kozen we deze keer voor Les Clos de Paulilles 2015: de volle, maar frisse smaak in combinatie met de grilltoetsen en de zuiderse kruiding was een schot in de roos.

Deel deze pagina:
×
Cave Gaëlle gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Meer informatie
Alle cookies aanvaarden
Voorkeuren bewaren Terug