IMG_3513

Blauwe kreeft op z'n best

03/06/2018

De plaatselijke vishandel, ‘De Blauwe Parel’ in Knesselare, zorgde mij voor een heerlijk product: een blauwe kreeft!

Nu maar klaarmaken met het volste respect voor de pure smaken.

Ik kookte de kreeft in een court boullion.

Ondertussen de heerlijke fideuà beginnen:

  • sjalot, look en olijven fijn snijden en aanbakken in de olijfolie in een Staub
  • Chorizo in dobbelsteentjes snijden en even mee laten bakken
  • de fideuà, voor 4 personen ongeveer 300g, even laten meebakken in de pan
  • Alles overgieten met groenteboullion en op een zacht vuur laten inkoken (tiental minuten), eventueel wat vocht bijvoegen.

Ik legde de kreeft net voor het serveren even op de green egg, perfecte smaakcombinatie met de fideuà!  Ondertussen ging de pan met fideuà kort in de oven, met daarop enkele kersomaten.

Als wijn koos ik voor de knappe Meursault Clos Saint-Felix, van het huis Michelot. De volheid van deze wijn was een perfecte match bij dit toch wel exquise gerecht!

Deel deze pagina:
Cave Gaëlle maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord Meer info?