cascina-amalia-foto03

Cascina Amalia

Een familiaal pareltje uit Montforte d'Alba

21/10/2017

Langa, een streek in Piemonte, met een uniek landschap van prachtige heuvels en valleien staat gekend om zijn grote vruchtbaarheid en culinaire tradities als de door iedereen gekende Barolo, de heerlijke hazelnoten (o.a.voor Nutella en Ferrero) en uiteraard de Albatruffel.

De geschiedenis van het wijndomein, Cascina Amalia, gaat terug tot de vroeg negentiende eeuw en kwam in 2003 in handen van de familie Boffa. Zij hebben een heel duidelijke visie bij het maken van al hun wijnen: hoogstaande producten produceren met respect voor terroir, traditie, typische elegantie en dit alles binnen een beschermde omgeving.  Langa werd immers door de Unesco erkend als ‘World Heritage Site’.  Heel wat van hun wijnen worden gerespecteerd in de wijnwereld, getuige de vele erkenningen en onderscheidingen.

Cave Gaëlle haalt Cascina Amalia naar Aalter met hun o.a. heerlijke Barbera d’Alba. Barbera d’Alba is een typisch druivenras uit Piemonte dat gekend staat om zijn aciditeit en fruitigeheid.  Bij de Barbera d’Alba uit Montforte d’Alba ontdekken we een hogere aciditeit, eigen voor de druiven uit dit gebied.  Bij het degusteren echter een zeer aangename aanzet van fruit en de aciditeit die vlot overgaat in een aangename afdronk!  Naar wijn en gerecht zijn er heel wat mogelijkheden door de opvallende frisheid van deze wijn: antipasti, lichte bereidingen van wit-en rood vlees, pastabereidingen…

Daarnaast hebben wij de prachtige witte wijn Rossese Bianco, een unieke witte wijn van zeer lokale druivensoort, die ook in beperkte hoeveelheid geproduceerd wordt, de Dolcetto d’Alba, vergelijkbaar met de Barbera d’Alba, maar een iets lagere aciditeit en uiteraarde de overheerlijke, karaktervolle Barolo.

Deel deze pagina:
Cave Gaëlle maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord Meer info?