Voor 4 personen gebruikte ik 300g risottorijst, 1 fijngesneden uit, rijkelijk olijfolie, 1 glas witte wijn, parmesaan, 1 liter bouillon, 1 teentje look en een dertigtal Petit-Gris de Namur.
De risotto op klassieke wijze klaarmaken (zie foto’s) en de Petit-Gris kort aanbakken en blussen in de witte wijn. Net voor serveren onder de risotto mengen.
Als wijn koos ik voor de schitterende AltO de Cantenac Brown. Deze volle witte wijn met wat houttoetsen geeft een perfecte harmonie met de volheid van de risotto én de aardse smaken van de Petit-Gris.
- De ingrediënten
- Rijst wassen om overtollig zetmeel te verwijderen.
- Olie in de pan
- Fijngesneden ui erbij
- Look toevoegen en fruiten
- Rijst erbij en even glazig bakken
- Onderzetten in bouillon
- Wat witte wijn toevoegen
- Zachtjes laten inkoken zonder roeren
- Petit-Gris kort aanbakken en blussen met witte wijn
- Risotto bestrooien met parmezaan
- Klontje boter onderroeren en van het vuur!
- Petit-Gris de Namur eronder mengen
- Het resultaat met een heerlijk glas AltO de Cantenac Brown