IMG_1986

Zomer in de keuken!

Tijgergarnalen met zuiderse salsa

07/09/2017

Nog even vlug de zomer in de keuken halen…

Met wat inspiratie van de voorbije vakantie ging ik aan de slag met tijgergarnalen, chili en look.

Voor de liefhebbers alles op een rij:  de chili reinigen en grof snijden, de look hakken, evenals een sjalot.  (neem evenveel chili als look)  Alles rijkelijk overgieten met zachte olijfolie, Arbequina, Prem. extra Virgin, kruiden en de blender in.  Ondertussen de tijgergarnalen middendoor, darmkanaal verwijderen en kruiden met peper en zout.  Daarna bedekken met de tapenade uit de blender en onder de grill.    Van zodra alles klaar is, uit de oven en besprenkelen met olijfolie en smakelijk!

Als wijn koos ik voor de nieuwe The Great White: een zeer geslaagde combinatie: de wijn deed het perfect bij dit vrij ‘spicy’ gerecht, wat niet voor iedere wijn weggelegd is. Een aanrader!

Deel deze pagina:
Cave Gaëlle maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord Meer info?