IMG_1986

Zomer in de keuken!

Tijgergarnalen met zuiderse salsa

07/09/2017

Nog even vlug de zomer in de keuken halen…

Met wat inspiratie van de voorbije vakantie ging ik aan de slag met tijgergarnalen, chili en look.

Voor de liefhebbers alles op een rij:  de chili reinigen en grof snijden, de look hakken, evenals een sjalot.  (neem evenveel chili als look)  Alles rijkelijk overgieten met zachte olijfolie, Arbequina, Prem. extra Virgin, kruiden en de blender in.  Ondertussen de tijgergarnalen middendoor, darmkanaal verwijderen en kruiden met peper en zout.  Daarna bedekken met de tapenade uit de blender en onder de grill.    Van zodra alles klaar is, uit de oven en besprenkelen met olijfolie en smakelijk!

Als wijn koos ik voor de nieuwe The Great White: een zeer geslaagde combinatie: de wijn deed het perfect bij dit vrij ‘spicy’ gerecht, wat niet voor iedere wijn weggelegd is. Een aanrader!

Deel deze pagina:
×
Cave Gaëlle gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Meer informatie
Alle cookies aanvaarden
Voorkeuren bewaren Terug