IMG_2154

Champagne Boizel

elegantie & finesse sinds 1834

10/03/2018

Sinds 1834 is Champagne Boizel gevestigd langs de Avenue de Champagne in Épernay. Vandaag wordt het huis geleid door Florent Rocques-Boizel en zijn broer.

Met de grootste zorg worden hun wijngaarden in Avize, Aÿ en Étoges verzorgd. Door de jarenlange familiale ervaring slaagt Champagne Boizel er in om topcuvées voor te stellen.

Voor de champgnes wordt beroep gedaan op de beste ‘crus’.  Grand- en Premier Crus van Pinot Noir en Chardonnay worden geassembleerd met de beste crus van de Pinot Meunier. De elegantie en frâicheur, die toch wel het handelsmerk zijn, worden verkregen door het gebruik van het sap uit de eerste persing. Alle champagnes van dit huis blijven minimum 3 jaar in de kelders.

Cave Gaëlle kiest voor de ‘Brut Réserve‘, de ambassadeur van het huis.   Deze champagne is een zeer duidlijke weerspiegeling van de stijl van het prestigieuze huis: fijn & elegant. Het evenwicht, maar ook de opvallende frisheid -die behouden blijft als de champagne iets warmer wordt- en de rijke aroma’s zorgen voor een heerlijk aperitief. Ook bij zeevruchten of een visgerecht zijn deze bubbels top!

Deze champagne wordt wereldwijn in diverse toprestaurants geserveerd en is ook leverancier van het Vaticaan.

Andere champagnes van dit huis in het gamma:

De kelders zijn meer dan een bezoekje waard!   Deze werden erkend door Unesco!

Het domein kreeg ondertussen her en daar grootse onderscheidingen!

 

Deel deze pagina:
Cave Gaëlle maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord Meer info?